Bästa vårspelet

Nu är det varmt och skönt ute och man behöver något roligt att göra på kvällarna när solen gått ned och det är dags att krypa upp i soffan. Vi väntar därför på nya feta spelreleaser som vi kan roa oss med när mörkret faller och det inte längre är lika härligt att vara ute. Vi skrev tidigare om att slots är ett bra spel att roa sig med. Men vill man ha en riktig utmaning och många timmars varierande underhållning så håller inte det riktigt måttet.

Först tittar vi lite närmare på den tredje och sista i serien till Starcraft 2. Legacy of the void som ska släppas någon gång i slutet av sommaren. Däremot så ska det komma en beta nu under våren som man kan anmäla sig till. Blizzard bestämde sig i samband med att de släppte Starcraft 2 att mjölka oss stackars datanördar på extra mycket pengar genom att släppa spelet i tre steg. De första två har kommit sedan länge och nu är den sista på väg. I den nya patchen så kommer det att finnas en del nya kartor men också nya units för varje ras. Det ska bli riktigt spännande och se vad som händer även om jag personligen gillade den första versionen bäst. Tyckte att dom sabbade en del grejer med heart of the swarm som den andra patchen hette. Men förhoppningsvis så blir det ordning på torpet igen när Legacy of the void kommer.

Starcraft är, även om det har en singelplayer story, mer eller mindre ett renodlat multiplayerspel. Gillar man singelplayers så lär Bloodborne vara riktigt fett. Det är gjort av From Software, ni vet de som är kända för att ha gjort några av världens bästa spel, Demon Souls, Dark Souls och Dark Souls 2.

Bloodborne ska vara PS4-only. Om det kommer att portas till andra consoler och dator framöver vet jag inte men till en början så ska det bara vara till PS4. I vilket fall som helst så lär det bli ett riktigt fett spel. Det ser ut att vara riktigt snyggt. Dessutom så verkar det vara ganska likt Dark Souls spelmässigt. Man ser sin hjälte i tredjeperson och styr denne genom en mörk stad.

Man kommer sannolikt att kunna byta vapen och rustningar och liknande och använda magi. Utvecklarna har sagt att de inte kommer att ha samma fokus på att göra spelet svårt som de hade med Dark Souls vilket känns lite tråkigt men det kan säkert bli bra ändå. Demon Souls och Dark Souls är skitsvåra action rollspel men de är ändå gjorda på ett sätt att de är svåra på ett bra sätt. Dessutom så har de sagt att den där känslan man har när man spelar ett Dark Souls för första gången ska finnas med i Bloodborne.

De har också gjort så att vissa nivåer i spelet är helt randomiserade så att varje gång man besöker området så ser det annorlunda ut. Kistor och sådant kommer att ha olika placeringar man kommer möta olika fiender på olika platser och så vidare så nivån är aldrig den samma. Det låter ashäftigt. Alla som spelat Dark Souls vet hur nervpirrande den där känslan kan vara när man går in i en borg eller in i en grotta och vet att bakom varje hörn kan det stå ett stort monster som väntar på att banka ned vem som än kommer in för att hälsa på.